Uw bijdrage voor de parochie!

Als parochie hebben we folders gemaakt die u misschien al ontvangen heeft. Daarin hebben we geprobeerd de rijkdom van onze parochie te laten zien. Die rijkdom zit vooral in het aanbod op gebied van liturgie maar zeker ook in het sociale karakter; er zijn voor de medemens. Toch kunnen we (helaas) dit niet alles zonder financiële bijdrage. Heel graag willen we de kerkbijdrage/gezinsbijdrage onder uw aandacht brengen. Wat is de parochie u waard?? Het rekeningnummer vindt u hierboven vermeld. Alvast bedankt en we zijn blij met élk steen(tje) aan bijdrage!

 

Afscheid pater Bruno

Op zondag 26 maart gaat pater Bruno voor de laatste keer voor in de Eucharistieviering om 11.00 uur in de St. Petruskerk. Als parochie zijn we hem heel dankbaar voor zijn inzet en aanwezigheid. Het voorgaan in de H. Missen, niet alleen in Bergen, maar ook in Heukelom en zelfs bij gelegenheid in Afferden en Siebengewald. Met zijn dagelijkse gebeden in het Oratorium was hij biddend in ons midden. En ook op muzikaal gebied heeft hij ons verrijkt. Maar ook als mens had hij zijn contacten met mensen en vele zullen hem gaan missen! Wees welkom om met hem de laatste Mis te vieren en na de Mis informeel samen zijn met koffie en thee om hem persoonlijk te danken en van hem afscheid te nemen!

 

Op zaterdag 1 april zal pater Bruno voor het laatst voorgaan in de H. Mis in de kapel van Heukelom om 17.00 uur.

 

Gezongen passieverhaal in Kapel Aijen

Op Palmzondag 2 april om 15:00 uur klinkt er een gezongen passieverhaal in de Sint Antoniuskapel in Aijen. Met behulp van geleende melodieën uit verscheidenen musicals en verbindende teksten zal in ongeveer een uur het verhaal van Bethlehem tot Golgotha worden verteld.

De zanggroep die het passieverhaal gaat laten horen deelt de liefde voor musicals. Hierdoor zijn ze elkaar tegengekomen bij de MusicalMakers. Nu vertellen ze het verhaal van Jezus op musicalmuziek.

Een verhaal dat nog steeds tot de verbeelding spreekt en waar zoveel lessen uit te leren zijn. Ook en misschien wel vooral in deze tijd.

Van de ster van Bethlehem, via Jeruzalem uiteindelijk in de hof van Olijven en de berg Golgotha worden de toeschouwers meegenomen.

Melodieën uit Martin Guerre, Song and Dance, Jesus Christ Superstar en Elisabeth dragen de tekst. De verbindende teksten nodigen uit om over door te denken.

Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Missen en vieringen in de Goede Week

- Witte Donderdag 6 april 19.00 uur Viering laatste Avondmaal

- Goede Vrijdag 7 april 15.00 uur kruisweg en 19.00 uur Kruisverering

-  Paaszaterdag 8 april 18.00 uur Paaswake

- Paaszondag 9 april 09.30 uur H. Mis

- Paasmaandag 10 april 11.00 uur H. Mis

 

 

Huispaaskaarsen

Voor degenen die een huispaaskaars besteld hebben. Op 1e paasdag zullen deze worden gezegend en kunnen dan mee naar huis worden genomen. Het makkelijkst is om dan ook af te rekenen.

 

Lourdes 29 april t/m 4 mei

Wie gaat er van 29 april tot en met 4 mei 2023 mee op reis naar Lourdes?

In 2018, 2019 en 2022 ben ik als priester naar Lourdes geweest in samenwerking met de groep Chrisko uit Heerlen. Het waren hele fijne reizen, waarbij we met drie generaties samen onderweg waren. Mensen die er tegenop gezien hadden om alleen te gaan, voelden zich gedragen door de groep. Er waren groepsactiviteiten, maar wie een eigen invulling wilde geven buiten het bedevaartprogramma had daar ook alle ruimte voor.

Stichting Chrisko zal op 29 april 2023 opnieuw met een groep naar Lourdes reizen, binnen de reis die georganiseerd wordt door Huis voor de Pelgrim. Er zullen vast in onze parochies ook mensen zijn die graag een keer samen op weg willen gaan, op bedevaart naar Lourdes. Ik beveel de reis met deze groep van stichting Chrisko uit ervaring van harte aan. Pelgrims uit de parochies Bergen, Afferden en Siebengewald kunnen zich dan ook samen met mij bij deze reis aansluiten.

Wie geïnteresseerd is, vindt hieronder meer informatie over deze reis:

* De reis vindt plaats van 29 april tot en met 4 mei 2023

* We reizen per vliegtuig, vanaf vliegveld Beek.

* We verblijven in 4-sterren (zorg)hotel Roissy, dat goed toegankelijk is en slechts op 3 minuten loopafstand van het Heiligdom gelegen is.

* Verblijf is op basis van volpension, dat wil zeggen drie volledig verzorgde maaltijden per dag.

* De reis kost €1095 per persoon, op basis van tweepersoonskamer.

* Toeslag voor een 1-persoons kamer bedraagt €185.

* Iedereen kan mee: jong en oud. Het is wel belangrijk dat u zichzelf kunt verzorgen en verplaatsen (eventueel met uw eigen rollator). Voor activiteiten buiten het hotel zorgt groep Chrisko voor mensen die rolstoelen kunnen duwen. Rolstoelen kunnen met dat doel geleend worden bij Huis voor de Pelgrim, dat kunt u aangeven bij aanmelding

* Mensen met medische indicatie en een CZ zorgverzekering kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een korting op de reissom. In ieder geval geldt dan dat u de afgelopen 5 jaar geen gebruik gemaakt heeft van deze regeling.

Tijdens de reis zorgt Chrisko dagelijks voor een verslag voor de thuisblijvers op hun website: https://www.stichtingchrisko.nl/lourdes/

Voor meer informatie over de reis of om u in te schrijven, kunt u contact opnemen met:

Secretariaat Stichting Chrisko

Petra Hoogendijk

06-21891859 of secretariaat@stichtingchrisko.nl

Met vriendelijke groet,

Pastoor Rick Blom

Parochies Bergen, Afferden en Siebengewald 

 

Zondag 26 maart om 11.00 uur  -  3e zondag veertigdagentijd

Afscheid van pater Bruno

Voorganger  Pater Bruno                       Muziek  Petruskoor o.l.v. Gé Ebben

Intenties  Ger Rutten wegens jaardienst    

 

Zondag 2 april om 11.00 uur  - Palmpasen

Voorganger  Pastoor Blom                     Muziek  Marcel Engelen

Intenties  Gerda Jaspers-Olieslagers wegens jaardienst; Jo Tissen wegens jaardienst en overleden familie Tissen-Thissen

 

Mededelingen:

- H. Mis in kapel van Heukelom op zaterdag 1 april en 15 april.

- Elke ochtend is parochiecentrum geopend van 10.00-12.00 uur.

- Elke ochtend is het OCB geopend van 10.00-13.00 voor koffie/thee

- Elke zondag in de veertigdagentijd filmmiddag in de Edith Steinkapel om 14.30, 2 euro koffie/thee. 26 maart ‘Capital’; 2 april ‘Tori en Lokita’