Verslag van Lourdes door pastoor Blom

 

Net terug van lourdes ik weet nu al: volgend jaar ga ik weer! In 1858 is Maria in Lourdes verschenen aan Bernadette, een jong meisje van 14 jaar oud dat niet kon lezen en schrijven maar haar hart wist te openen voor Maria. Dat is hét wonder van Lourdes! Elk jaar maak ik mee hoe mensen geraakt worden door deze plek van genade. Ook volgend jaar sluit ik opnieuw aan bij Jeugdkring Chrisko uit Heerlen. Een heel bijzondere hechte groep, maar open zodat anderen zich thuisvoelen binnen de groep, bestaande uit gezinnen/jongeren die van harte meegaan met maar een wens: dienstbaar willen zijn voor alle mensen die meegaan. De reis is niet goedkoop, maar deze mijn belofte aan ieder die mee wil, maar het financieel moeilijk kan opbrengen, dat we zorgen voor een oplossing. Geld mag geen belemmering zijn om mee te gaan! Ik hoop dat u volgend jaar wilt meegaan?

Pastoor Rick Blom

 

Zondag 22 mei om 11.00 uur  -  6e zondag van de Paastijd

Voorganger  Pastoor Janssen                   Muziek  Marcel Engelen

Intenties  sterfdag Maria Ruhl-Linders en Grad Ruhl; Lei Weys en Netje Weys-Josten

 

Donderdag 26 mei om 11.00 uur  -  Hemelvaart en 1e Communiemis

Voorganger  Pastoor Blom                        Muziek  Marcel Engelen

 

Zondag 29 mei om 11.00 uur  -  7e zondag van de Paastijd

Voorganger  Pater Bruno                          Muziek  Petruskoor o.l.v. Gé Ebben

 

Mededelingen

  1. Petruskerk bereikbaar met de buurtbus! De buurtbus kan vanaf nu besteld worden om u naar de kerk te brengen en naar huis. We hopen op deze manier als parochie tegemoet te komen aan de mensen die niet op eigen gelegenheid in staat zijn om de kerk te bereiken.
  2. Woensdagavond 25 mei om 19.00 uur rozenkransgebed en H. Mis in het oratorium.
  3. Tevens is op woensdagavond 25 mei een H. Mis om 19.00 uur in de Mariakapel van Afferden met muziek van Piet Wijers.
  4. Donderdagochtend 26 mei om 11.00 uur het Feest van Hemelvaart in Heukelom voor degenen die liever hier liever bij willen aansluiten i.p.v. de Communiemis die op hemelvaart in de Petruskerk plaatsvindt om 11.00 uur.
  5. Elke zaterdagavond om 17.00 uur H. Mis in de kapel van Heukelom.
  6. De Mariakapel in onze parochie is doordeweeks elke dag geopend.
  7. Het parochiecentrum, Kerkstraat 8, is elke ochtend geopend van 10.00-12.00 uur. Woensdag 27 april, Koningsdag, is het parochiecentrum gesloten.