Sint Petrusparochie Bergen (L)

Kerkberichten

Woordje van de pastoor

Regelmatig krijg ik de opmerking: ‘het is vast wel lastig om in deze tijd pastoor te zijn.’ Ik zal niet ontkennen dat ik het altijd gemakkelijk vind. Met respect voor alle leeftijden, maar mijn hart heeft altijd bij de kinderen en ook jongeren gelegen. Ik vind het prachtig om met deze doelgroep op te trekken en ik vind mijn enthousiasme: daar waar ik betrokken kan en mag zijn; of het nu bij een kinderactiviteit is, op de basisschool of bij een vereniging. Zeker merk ik dat dit best een uitdaging is! Geloof en kerk is niet meer ‘in’….

‘Is tijd deze lastig?’ Blerick, waar ik opgegroeid ben, kende pastoor Haver; helaas te vroeg gestorven op 60-jarige leeftijd. Een voorbeeld voor mij geweest! Hij was bevlogen en altijd actief met kinderen en jongeren; zijn grote voorbeeld was de heilige Don Bosco, een priester die leefde in Italië in de 19e eeuw en zich heeft ingezet voor de jeugd. Ik zal nooit vergeten hoe hij ooit eens deze vraag (is deze tijd lastig?) beantwoordde, namelijk: ‘deze tijd is juist boeiend!’ En dat antwoord heb ik altijd onthouden. Wat is het boeiend om in deze tijd op zoek te gaan naar een manier om mensen te verbinden met de Blijde Boodschap van het geloof in Jezus; een manier te vinden om op welke manier dan ook mensen nabij te zijn!

 

Maar dit kunnen we echt alleen als we het sámen doen! Als we de Kerk niet vergeten; hoe belangrijk het geloof voor ons kan zijn, ja is! Een boeiende tijd waarin we niet moeten blindstaren op wat niet lukt, maar altijd de (kleine) lichtpuntjes zien die er ook zijn!

 

Pastoor Rick Blom.

 

Zondag 24 september feestelijke Kermis-Mis in Afferden!

Op zondag 24 september vieren we een feestelijke Kermis-Mis in Afferden om 11.00 uur. Gemengde Zangvereniging Laetitia viert haar 65-jarig jubileum en verenigingen, bijzonder de Schutterij Prins Hendrik, is welkom het patroonsfeest van de parochie te komen vieren! Na de Mis is er koffie/thee/limonade en gelegenheid om de 4 jubilarissen van Laetitia te feliciteren.

 

Mis in Bergen om 09.30 uur!

Vanwege de feestelijke Mis in Afferden, zal de H. Mis in Bergen om 09.30 uur zijn.

 

Aanmelden voor de 1e Communie en Vormsel

Afgelopen week zijn de aanmeldbriefjes in de klassen verspreid zodat kinderen/ouders zich kunnen aanmelden voor de 1e Communie en het Vormsel. 1e Communie: Nieuw-Bergen de Fontein en de Klimop, groep 4; Siebengewald ’t Kendelke, groep 4; Afferden ’t Diekske, groepen 4 en 5. Vormsel: Nieuw-Bergen de Fontein, groep 8. Als er kinderen zijn die in Afferden, Bergen en Siebengewald wonen maar ergens anders (speciaal) onderwijs volgen en graag willen meedoen, kunnen zich melden bij pastoor Blom. 

Mis in de Kapel van Aijen -  Zaterdag 7 oktober om 17.00 uur

Mis in de Kapel van Heukelom -  Zaterdag 21 oktober om 17.00 uur

Missen in het Oratorium -  Donderdag 21 september H. Mattheus om 09.00 uur

(linker zij-ingang kerk Bergen)           -  Maand oktober, elke woensdag om 19.00 uur bidden van de rozenkrans en vieren van de H. Mis

 

Zondag 24 september

Kerk Bergen                09.30 uur        Pastoor Blom              Petruskoor o.l.v. Gé Ebben

Intentie                       - Dries Cuijpers (jaardienst)

 

Zondag 1 oktober

Kerk Bergen                11.00 uur        Pastoor Blom              Petruskoor o.l.v. Gé Ebben

Intenties                     - Tilla Linders vanwege jaargetijde en haar man Harrie en zoon Sjon

Uitgebreid zoeken

Hier enkele voorbeelden hoe de zoekfunctie gebruikt kan worden:

De invoer van dit en dat in het zoekformulier zal resultaten opleveren die zowel "dit" als "dat" bevatten.

De invoer van dit niet dat in het zoekformulier zal resultaten opleveren die "dit" bevatten maar niet "dat".

De invoer van dit of dat in het zoekformulier zal resultaten opleveren die ofwel "dit" ofwel "dat" bevatten.

De zoekresultaten kunnen ook gefilterd worden met behulp van verschillende criteria. Selecteer een of meer criteria om te filteren.