Zondag 31 juli om 11.00 uur  -  18e zondag van het jaar

 

Voorganger  Pater Bruno samen met pastoor Blom                    

Muziek  Grenslandmannenkoor Siebengewald en Kolpingkoor Goch

Intenties  Uit dankbaarheid bij een 60-jarig huwelijk; Lies de Rijk-Kessels wegens verjaardag; voor de levende en overleden leden van het Grenslandmannenkoor en het Kolpingkoor

 

De genoemde 2 koren voegen zich samen om in deze feestelijke Mis Oekraiense gezangen te laten horen! De oorlog mag ons allemaal raken en bijzonder willen we in gebed stilstaan bij alle slachtoffers die deze oorlog schuldig is en die nog steeds doorgaat. Wapens worden opgepakt, maar als parochie nodigen we u allen uit om een heel ander wapen op te pakken! Het beste wapen dat we hebben is het gebed om vrede! Wees welkom!  

Na de Mis samenzijn voor alle aanwezigen met koffie en thee!

 

Zondag 7 augustus om 11.00 uur  -  Feest van H. Edith Stein (patroonsfeest!)

Voorganger  Pastoor Blom               Muziek  Petruskoor o.l.v. Gé Ebben

 

Deze zondag vieren we de patroonheilige van onze kapel in Nieuw-Bergen: Edith Stein. Een bijzondere eigentijdse heilige! Ze werd geboren in 1891 in een Orthodox-Joods gezin. Door de moderne wetenschap werd ze atheïst. Maar door het lezen van de autobiografie van de heilige Theresia van Avila werd ze katholiek. Uiteindelijk trad ze in bij de karmelietessen. Ze vluchtte om te ontsnappen aan de Jodenvervolging naar het klooster in het Limburgse Echt. Het mocht niet baten; ze werd opgepakt en stierf in 1942 in Birkenau. We mogen stil staan bij haar leven die een voorbeeld voor ons mag zijn.

Na de Mis samenzijn voor alle aanwezigen met koffie en thee!

 

Mededelingen

  1. De buurtbus kan besteld worden om u naar de kerk te brengen! Uiterlijk vrijdags doorgeven. De parochie vergoedt de onkosten.
  2. H. Mis Oratorium zat. 6 augustus 09.00, feest van Gedaanteverandering.
  3. Woensdag 17 augustus om 15.00 uur H. Mis in de Beichtkapelle in Kevelaer.  Vanuit de KBO, maar iedereen is welkom!
  4. Elke zaterdagavond om 17.00 uur H. Mis in de kapel van Heukelom.
  5. Het OCB is elke ochtend geopend van 10.00-13.00 uur.
  6. Het parochiecentrum, Kerkstraat 8, is elke ochtend geopend 0485-341285. Behalve augustus. U kunt toch in de ochtend bellen. Lukt het niet, kom voor de Mis naar de sacristie om intentie door te geven.