Installatiemis nieuwe pastoor 17 oktober 14.00 uur

Vanaf 6 september is de nieuwe pastoor, Rick Blom, neergestreken in de parochies Afferden, Bergen en Siebengewald. Op zondag 17 oktober willen we u bijzonder uitnodigen in de St. Petruskerk te Bergen om deze feestelijke Mis bij te wonen en de nieuwe pastoor te ontmoeten. De nieuwe pastoor zal geïnstalleerd worden door deken Ed Smeets als pastoor van de bovengenoemde 3 parochies. In de parochies van Afferden en Siebengewald volgt het weekend erop feestelijke Missen om hem daar ook van harte welkom te heten. De installatiemis is om 14.00 uur want het is gebruikelijk dat ook collegapriesters hierbij aanwezig kunnen zijn en dan is de middag meer haalbaar. Deze Mis is in plaats van de ochtendmis. Welkom!!

Aanpassing Misschema

Pastoor Rick Blom zal de parochies Afferden, Bergen en Siebengewald graag willen bedienen maar dat betekent dat de Mistijden in het weekend op elkaar afgestemd gaan worden zodat hij in alle drie de parochies aanwezig kan zijn. De parochies Afferden en Siebengewald hebben al enige tijd samen een rouleersysteem: de ene maand is de Mis op zaterdagavond in Afferden en zondagochtend in Siebengewald en de maand erop andersom. Dit betekent concreet dat er op zaterdagavond een Mis plaatsvindt in Afferden of Siebengewald om 19.00 uur, op zondagochtend om 09.30 uur een Mis plaatsvindt in Afferden of Siebengewald en in Bergen op de zondag om 11.00 uur. Dit schema gaat in vanaf het weekend van 22 en 23 oktober. We hopen op jullie begrip hierin.

Missen op zaterdag in Heukelom

We gaan weer starten met de H. Missen op zaterdag in de kapel van Heukelom vanaf de maand oktober. Pater Bruno wil hier graag in voorgaan. Vanaf zaterdag 2 oktober elke week om 18.00 uur de Mis. Zodra het vroeg donker begint te worden zullen de Missen worden gelezen om 17.00 uur.

Oktobermaand is rozenkransmaand

Elke woensdagavond in de maand oktober is er in het Oratorium van de St. Petruskerk om 19.00 uur het rozenkransgebed en aansluitend zal de H. Mis gevierd worden, voorgegaan door pater Bruno.

Bergen | Op woensdagmiddag 15 september had de redactie een afspraak op de pastorie van Bergen met de nieuwbakken pastoor van de parochies Cosmas en Damianus, Sint Petrus en Sint Joseph. Het werd een openhartig interview waarbij pastoor Rick Blom zich alvast aan de parochianen wilde voorstellen en ook uitgebreid vertelde over zijn visie en invulling van taken als pastoor van Afferden, Bergen en Siebengewald.... Lees verder op Maasduinen Centraal:

https://www.maasduinencentraal.nl/nieuws/video/89259/pastoor-rick-blom-stelt-zich-voor

 

Om de verschillende werkgroepen te zien, dient men zich eerst in te loggen. Heeft U geen account, maak een gratis account via het inlogformulier: Registreer.

Zondag 22 Augustus 2021… 21ste Zondag door het Jaar

 

Het Evangelie van Johannes handelt nog steeds over de wonderbare broodvermenigvuldiging. De massa begrijpt het teken en het wonder verkeerd. Zij verstaan het letterlijk. Zij zien Jezus als wonderdoender bij wie ze het goed hebben. Dat is echter niet de bedoeling. Misverstanden maken mensen onrustig, zij ergeren zich aan Jezus, als Hij zegt het brood van het leven te zijn. Zij keren zich af en vandaag vraag Jezus aan zijn leerlingen of zij zich ook van Hem willen afkeren. En Petrus geeft het goede antwoord: Uw woorden zijn woorden van eeuwig leven. In dat perspectief moeten de woondertekenen geplaatst worden.

Misintenties:

  • Truus van Riswick-Tax (zesw/verj) en Hein van Riswick
  • Wieps Poels (jrd)

Voorganger: Jos Wilderbeek… organist: Gé Ebben

 

Mededelingen:

  1. Op 23 Augustus Bestuursvergadering KBO… 10.00uur ien de Graas